Afgelopen zomer is er in het centrum van Loon op Zand een actie geweest, waarbij er teksten bedacht mochten worden voor ansichtkaarten. De ansichtkaarten toonden mooie panden en doorkijkjes van Loon op Zand, gemaakt door Jacques Bertens. Veel mensen hebben de kaarten opgehaald in de winkels en teksten bedacht.

De jury bestond uit Jacques Bertens (als dorpskenner en fotograaf van de ansichtkaarten), oud-burgemeester Wim Luijendijk (namens Het Witte Kasteel) en wethouder Gerard Bruijniks. Zij hadden het niet makkelijk, er waren erg veel leuke en inspirerende teksten bedacht.

Op zaterdag 28 augustus mocht wethouder Gerard Bruijniks namens de gebiedscommissie Loon op Zand (vertegenwoordigd door Jan van Besouw, Maikel van der  Velden en Ron van Vugt) en namens de jury samen met Jacques Bertens bij de Kiosk in Loon op Zand de prijs uitreiken aan de twee prijswinnaars.

De fam. Van de Plas uit Udenhout won met de tekst: Fantastische groeten uit het prachtige en gezellige Loon op Zand. De prijswinnaar uit De Moer (op zijn verzoek niet met naam en foto vermeld) won met de tekst: Is Corona uit het land, kom naar het Bourgondische Loon op Zand.

Als prijs hebben zij een ballonvaart gewonnen. De winnaars zullen Loon op Zand van bovenaf gaan bekijken. Deze zal (als het weer goed is) op zondag 12 september vanaf de Kasteelweide in Loon op Zand vertrekken. Oproep van de wethouder: kom niet massaal naar de weide, maar klap en juich vanuit de eigen tuin., we blijven alert op Corona! We willen onze inwoners en toeristen met open armen kunnen ontvangen.
Op de onderstaande foto’s (met dank aan Jacques Bertens) ziet u bij de derde foto van links naar rechts: wethouder Gerard Bruijniks, de fam. Van der Plas en Ron van Vugt.