GB Boomhouders


Dit initiatief is al in de jaren 70 ontstaan om leden met een bijzondere verdienste te eren in de vorm van een GB-boom. Deze boom staat voor doorzettingsvermogen, loyaliteit en trouw. Je kwam alleen maar in aanmerking als je echt veel voor GB gedaan en betekent had en vaak nog steeds deed.

Met heel het bestuur en fractie werd dan zonder aankondiging een echte boom in de tuin gepland, dus het was een soort eervolle verrassing net als bij een koninklijke onderscheiding, overigens zijn ook veel van deze geëerde GB-ers later Koninklijk onderscheiden.
GB-ers van het eerste uur die deze ere-boom in natura kregen waren o.a. Jan Smulders, Tini Zwaans, Wim Soeterboek, Jos van den Hoven, Bertus Kemmeren, Nelis Span, Koos Koenen, Marie Beerens en Kees van Loon.

Dit initiatief uit de jaren 70 en 80 is de afgelopen decennia weer opgepakt, maar dan in een vorm van een wanddecoratie in glas met de “Loonsche rode beuk” die als symbool staat voor de bijzondere verdienste, inzet en loyaliteit die een GB-er over vele jaren heen heeft gehad en betekent heeft voor onze gemeenschap en in het bijzonder voor GemeenteBelangen.
Deze wanddecoratie is gemaakt naar ontwerp van Gerdy Zijlmans.

De GB-ers die een boom hebben mogen ontvangen:


(klik op de foto voor meer informatie)