Onderstaand artikel over "onze" Ad van Beek vanuit V.V. Blauw-Wit '81 willen we u niet onthouden!


???????????????????????????????????????????????? ???????? ???????? ????????????????????????????????????????????????
???????? ???????????? ????????????????
Een leuk initiatief bij v.v. Blauw-Wit ’81! Elk kwartaal interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van onze vereniging en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is tenslotte nergens zonder haar vrijwilligers!
Dit kwartaal is ???????? ???????????? ???????????????? onze ‘Vrijwilliger in de Schijnwerper’. Hieronder maak je kennis met deze enthousiaste en trouwe vrijwilliger!
????????????????
Ad van Beek (76)
????????????????????????????????????????
De Moer
????????????????????????????????/????????????????????????????????/????????????????????????????????/????????????????????????????????
Getrouwd met Ria; volgend jaar zijn we 50 jaar getrouwd. We hebben twee zonen: Bart en Thijs, twee schoondochters en drie kleinkinderen. Bart voetbalt nog steeds bij Blauw-Wit; Thijs heeft ook bij Blauw-Wit gevoetbald.
????????????????/????????????????????????????????????
Na de lagere school heb ik de Landbouwschool doorlopen. Daarna heb ik nog wat avondcursussen gevolgd. Ik zou het landbouwbedrijf van mijn ouders overnemen, maar dat is niet gebeurd. Achteraf heb ik daar geen spijt van. Ik heb 10 jaar in de bouw gewerkt en later ben ik bij de NCB exportcentrale in Boxtel gaan werken. Daar zat ik in de buitendienst van de export van vleesvarkens en biggen. Dat heb ik 40 jaar gedaan. Toen ik er ongeveer vijf jaar werkte, ben ik zelf een varkensbedrijf begonnen. Ik ben er altijd bij blijven werken. Maar nu heb ik geen varkens meer.
????????????????????’????
Tot mijn 57e heb ik bij Blauw-Wit gevoetbald, maar ik heb ook enkele jaren bij de Eindse boys in Dongen gevoetbald. Een andere hobby is het kweken van zwanen, ganzen en eenden. Ook houd ik erg van wandelen. Ik heb 15x de Vierdaagse van Nijmegen gelopen, 16x de 80 van de Langstraat, 3x Amsterdam-Tilburg en 5x de Nacht van Loon.
Vrijwilligerswerk is eigenlijk ook mijn hobby. Ik heb in het verleden al veel dingen gedaan: vice voorzitter geweest van het kerkbestuur (10 jaar), bestuurslid van Blauw-Wit ’81 geweest, het Moers Pinksterweekend mee opgericht en 37 jaar als vrijwilliger erbij geweest. Vanaf 2014 tot nu zit ik weer in het bestuur van Blauw-Wit ‘81. Ik ben bestuurslid en vice voorzitter van Moers Belang (al 35 jaar). Ik ben bestuurslid van de Stichting Oranjevereniging Loon op Zand. Ook zit ik in de commissie Dodenherdenking en de commissie Bevrijdingsdag (4/5 mei). Ik zit in de commissie Oogstfeest, bij de commissie Buurtpreventie en ik ben beheerder van de kerkhoven van de parochie Loon op Zand.
In 2011 ben ik uitgeroepen tot ‘Vrijwilliger van de gemeente Loon op Zand’ en in 2013 ben ik koninklijk onderscheiden en benoemd tot ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’.
???????????? ???????? ???????????????? ???????????????????????????????????? ?????????????????????????
Ik houd vooral van Nederlandstalige muziek. Dan kun je goed verstaan wat ze zingen.
???????????????? ???????????????? ???????? ???????????????????? ???????????????? ???????? ?????????
Vandaag Inside vind ik een mooi programma. Verder kijk ik naar sportprogramma’s. Ook de Rijdende Rechter met mr. Frank Visser kijk ik graag.
???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????
Blauw-Wit ’81 natuurlijk. Een mooie en gezonde club en een goede sfeer.
???????????????????????????????????? ????????????????????????
Frenkie de Jong; een rustige en goede voetballer, die het spel ziet.
???????????? ???????? ???????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????? ????????????????????-?????????????
Ik ben bestuurslid van Blauw-Wit en ik ben verantwoordelijk voor het terreinbeheer. Dit betekent onderhoud van de velden, de heg en de houtwal. Wij zorgen ervoor dat alles er netjes bij ligt. Als er reclameborden verwijderd of vernieuwd moeten worden, dan houd ik dat ook bij. En verder nog de vele andere hand- en spandiensten die nodig zijn.
Ad van Beek Blauw Wit
???????????????????????????? ???????????? ???????? ???????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????
Ik ben al ruim 44 jaar vrijwilliger bij Blauw-Wit. Voordat de club officieel bestond, was ik al vrijwilliger van de voetbalclub. We voetbalden toen onder de naam Uno Animo. Waar nu het hoofdveld ligt, daar voetbalden we toen. Om de drie weken maaide ik met de tractor het veld. Destijds werd er ook door de ponyclub op het veld geoefend. Veld 3 heb ik samen met de vele vrijwilligers aangelegd.
???????????????????????? ???????????? ???????? ???????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????
Ik doe het heel graag en op deze manier kan ik iets betekenen voor de club. Door ons vrijwilligerswerk kunnen we de contributie laag houden. En je komt in contact met veel andere mensen, waar je weer iets van leert en die ook weer iets van jou kunnen leren. Mijn motto is: “Vrijwilliger zijn, moet je graag doen; anders moet je het niet doen”.
???????????????????????????? ???????????????? ???????????? ???????? ???????? ???????????? ?????????????????????
Het varieert een beetje per seizoen, maar gemiddeld zo’n vijf uur in de week.
???????????? ???????? ???????? ???????????????? ???????????? ???????????????? ?????????????????????????????????????????????????????????????????????
Dat je met andere mensen in contact komt. Je leert veel van elkaar, hoe het wel moet en ook hoe het niet moet.
???????????? ???????? ???????? ???????????????????????? ???????????????? ?????????????
Er zijn maar weinig dingen minder leuk. Wel zou het fijn zijn als er wat minder rommel op en langs de velden wordt achtergelaten.
???????????? ???????? ???????????? ????????????????????????????/???????????????????????????? ???????????? ???????? (???????????? ????????????????????????????????????????????????) ???????????? ????????????????????-???????????? ???????????????? ?????????????????????????????????????????
In 1988 speelde ik in het 4e elftal. Dat jaar werden we kampioen en zijn we op het gemeentehuis door de burgemeester ontvangen. Dat was een mooie belevenis.
???????????? ???????????? ???????? ???????????????????????? ???????????????????????? ???????????????????? ???????????????????????? ???????????? ???????????? ???????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????
Meld je aan! Maar niet allemaal tegelijk, want dan hebben we er te veel.
???????????? ???????????????? ???????????? ???????? ????????????????????????????????????????????????????/???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????? ????????????????????-?????????????
Het is een sociale club, waar de saamhorigheid groot en de samenwerking goed is.
???????????? ???????????????? ????????????????????-???????????? ???????? ???????????????????????????? ???????????? ???????????????? ???????? ???????????????? ?????????????
Ik hoop dat er niet veel verandert. Het is prima zoals het nu is.
???????????? ???????? ???????????? ???????????????????????????????????????? ???????? ?????????????????????????????????????????????????????????
Die zijn er wat mij betreft weinig en als ze er al zijn, dan proberen we dat direct op te lossen.
???????????????? ???????????????????????? ‘???????????????????????????????????????????????? ???????? ???????? ????????????????????????????????????????????????’, ???????????????? ????????????????????, ???????????????????? ???????????? ???????????????????? ???????????????? ????????????: “???????????????????? ????????, ???????????????? ???????????????? ???????????? ???????? ???????????????? ???????? ???????????????????????????? ???????????????????????????? ???????? ???????? ???????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????? ???????? ????????????????, ???????????????????? ???????????? ????????????????????-???????????? ???????????? ?????????????????????????????????????????”
Dat is gewoon een kwestie van goed organiseren, Tini!
???????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ???????????????????????????? ???????????? ???????????? ???????????????????????????????????? ???????? ???????????????????? ???????? ???????????????????????????????? ‘???????????????????????????????????????????????? ???????? ???????? ????????????????????????????????????????????????’? ???????? ???????????? ???????????? ???????? ???????????????????????????? ???????????????????????? ?????????????????????????
Ik wil graag Henri Beerens voordragen. Henri is ook al lange tijd vrijwilliger bij de club, zit in meerdere commissies en verzet veel vrijwilligerswerk.
Mijn vraag: “Beste Henri, jij doet veel vrijwilligerswerk bij Blauw-Wit; zijn er nog baantjes, die jij nog niet hebt gedaan, maar die je in de toekomst wellicht wel graag zou willen doen?
???????????????????? ????????, ???????????????????????????? ???????????????? ???????????? ???????????????????? ???????? ???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????, ???????????????? ???????????????????????????? ???????????????????????????????????????? ???????????????????????????? ???????????????? ???????????????? ???????????????????? ???????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????? ???????????????? ???????????????????? ????????????????????????????????????????!
Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor onze mooie club? Stuur dan een mailtje naar [email protected]