GemeenteBelangen boom voor Jaap van der Sar

Politiek leider Gerard Bruijniks reikt de GemeenteBelangen boom uit aan Jaap van der Sar als dank voor zijn inzet in de afgelopen jaren

Tijdens de fractievergadering van GemeenteBelangen heeft onze wethouder Gerard Bruijniks de GemeenteBelangen boom wanddecoratie uitgereikt aan Jaap van der Sar. Normaal gesproken zou dit feestelijke moment in de GemeenteBelangen familie gevierd worden, maar door de huidige maatregelen was dat helaas nog niet mogelijk.

In zijn speech vertelde de wethouder dat Jaap van 2010 tot en met 2014 raadslid is geweest en daarna tot 1 mei jl. als fractieondersteuner de fractie heeft bijgestaan. Vóór deze periode had Jaap reeds veel ervaring opgedaan, o.a. als raadslid in Dordrecht. Na zijn verhuizing naar de gemeente Loon op Zand zocht Jaap een partij waar hij zich lekker bij voelde. Jaap was dan ook een goede versterking voor GemeenteBelangen en kwam meteen in de raad als financieel specialist.

Als we naar de hele periode van Jaap terugkijken zijn er enkele zaken die opvallen.
Gevleugelde uitspraken waren o.a.: “Wat denk je er zelf van?”, “Wie gaat dat betalen? Dat betalen wij als burgers!” en “Kijk eens naar de lasten voor de burgers, is dat allemaal wel nodig?”.
Ook bij andere financiële zaken wist Jaap ons te verassen met zijn doortastendheid.

GemeenteBelangen wil zijn jarenlange inbreng waarderen met de eretrofee; de GemeenteBelangen boom wanddecoratie. Op deze decoratie staat de uitspraak: Jaap, daar kun je op rekenen. “Want Jaap”, zo lichtte de wethouder toe, “als we je nodig hadden was je er altijd, je kon goed rekenen en je lette op de kleintjes.”

Jaap vond het fantastisch dat hij deze waardering kreeg. In zijn reactie gaf hij aan dat hij echt het “thuis gevoel” had en heeft bij GemeenteBelangen. Het voelde voor Jaap als een gezellige omgeving om ook resultaten te kunnen boeken in de gemeenteraad. Na vanaf zijn 25e politiek actief te zijn geweest doet het dan ook een beetje pijn om afscheid te nemen. GemeenteBelangen wenst Jaap en zijn vrouw alle goeds en is blij dat Jaap nog betrokken wil blijven bij de partij.