Volgende stap voor nieuwbouw Dorpshuis in Loon op Zand: de opiniërende vergadering op donderdag 25 april


Kom ook meeluisteren en meepraten over de nieuwbouw van het Dorpshuis in de kern Loon op Zand (voorheen De Wetering). Het voorlopig ontwerp van het dorpshuis en de buitenruimte wordt in drie stappen in de raad besproken, waarbij we eindelijk kunnen zien hoe het gebouw er van buiten en van binnen uit komt te zien en wat er voor inrichting van de buitenruimte er is bedacht.

Op donderdag 18 april j.l. heeft de projectleider een presentatie gegeven over het gelopen proces tot nu toe en de vervolgstappen die er nu komen: het definitief ontwerp, het slopen en de aanbesteding. Daarna is er een financiële toelichting gegeven over de benodigde financiën (€ 14,2 miljoen voor het dorpshuis, € 1,4 miljoen voor de buitenruimte en € 2 miljoen voor de sloop van het pand) die hiermee gemoeid zullen gaan. De voorzitter van de stichting Dorpshuis Loon op Zand gaf een toelichting op het proces vanuit hen bekeken en daarna presenteerden de architecten de tekeningen van de plannen voor het nieuwe Dorpshuis en de buitenruimte die ook helemaal wordt aangepakt. Als laatste gaf de projectleider nog een vooruitblik op de planning: als de vleermuis weg is kan de sloop starten, het definitief ontwerp is in oktober klaar waarna de omgevingsvergunning aangevraagd kan gaan worden. Volgend jaar mei start de bouw van het nieuw pand en in augustus 2026 moet het klaar zijn.

De presentatie, tekeningen en andere informatie kun je hier bekijken:
https://loonopzand.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/b5febfaf-f20c-4969-9c2d-e033ba0ea468 .
Ook kun je hier de vergadering terugkijken.

Op donderdag 25 april a.s. wordt dit plan nogmaals besproken, dan is dat opiniërend. Als je hier iets wilt zeggen of vragen kan dat, als inspreker aan het begin van de vergadering (maximaal 5 minuten). Je kunt je hiervoor aanmelden bij de griffie op [email protected] of door te bellen naar 0416 289218.

Op donderdag 16 mei wordt aan de raad gevraagd te besluiten over de financiële kredieten. Inspreken is dan niet meer mogelijk. Luisteren kan natuurlijk wel, zowel online als in de raadszaal.

Dus ben je nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren? Kom dan ook meeluisteren en meepraten op 25 april om 19:30 uur. Vanuit de fractie van GemeenteBelangen horen we ook graag wat jullie ervan vinden, dus hopelijk zien we je donderdagavond in de raadszaal van het Klavier!

WETERING beeldvormend en opinierend